Backpack tips voor dummies

Backpack

Als je gaat backpacken is het uiteraard handig om je backpack optimaal in te pakken. Wat zijn eigenlijk de must-do’s voor backpacken? Het zijn dingen die je snel vergeet. Maar zodra je in het buitenland bent, kunnen juist deze kleinigheidjes voor teleurstelling zorgen.

Plastic zakken

Neem plastic zakken mee. Plastic zakken zijn uiterst handig op reis. Je kunt er je vuile wasgoed in doen zodat je andere kleding fris blijft. Maar je kunt jouw kleren ook onderverdelen in deze zakken. Sokken bij sokken en t-shirt bij t-shirt: zo blijft het overzichtelijk.

Poncho

Vergeet je poncho niet. Zodra het gaat regenen zal je er blij mee zijn. Zo blijven je kleren ook lekker droog.

Sokken in je schoenen

Mocht je schoenen willen inpakken, prop dan je sokken erin! Zo benut je de ruimte in je schoenen en uiteindelijk in je backpack.

Rol je kleren op

Door het oprollen van je kleren, worden deze kleiner. Er komt dan minder lucht tussen. Wat wel een downside is, is dat er op deze manier eerder kreukels ontstaan.

Lezen?

Wil je op je reis graag een of meerdere boeken lezen? Neem dan geen boeken mee, maar een e-reader. Boeken nemen veel ruimte in beslag in je rugtas. In plaats van tien boeken kan je één e-reader meenemen die in principe meerdere boeken in zich meedraagt.

Handbagage

Benut je handbagage maximaal, omdat je koffer/ backpack meestal een limiet heeft als deze het luchtruim ingeladen moet worden. Voor je handbagage zijn de eisen veel minder streng en deze kan je eigenlijk zo zwaar maken als je wil!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *