Backpack tips voor dummies door Karel Verweij

Backpack

Als je gaat backpacken is het uiteraard handig om je backpack optimaal in te pakken. Dit is de reden waarom ik hier de must-do’s voor backpacken ga behandelen. Het zijn dingen die snel worden vergeten maar zodra je in het buitenland bent is het vaak een teleurstelling als jij deze dingen niet doet.

Backpack tips door Karel Verweij

Hieronder staan de tips die noodzakelijk zijn als je gaat backpacken. Ik, Karel Verweij, ga zelf ook wel is backpacken en dat maakt mij een ervaringsexpert en daarom denk ik dat nieuwe backpackers behoorlijk veel kan helpen met het schrijven van dit blog.

Plastic zakken

Neem plastic zakken mee. Plastic zakken zijn uiterst handig om mee te nemen op je reis. Zo kan je jouw vuile wasgoed hier in doen zodat je kleding overzichtelijk blijft. Maar ook kan je jouw kleren onderverdelen in deze zakken.  Zo kunnen de sokken bij sokken en t-shirt bij t-shirt zo blijft het ook overzichtelijk.

Poncho

Vergeet niet je poncho. Zodra het gaat regenen zal je uiterst blij zijn met je meegenomen poncho. Dit zorgt ervoor dat je kleren ook lekker droog blijven.

Sokken in je schoenen

Mocht je schoenen willen inpakken, prop dan je sokken erin! Zo benut je de ruimte in je schoenen en uiteindelijk in je backpack.

Rol je kleren op

Door het oprollen van je kleren, worden deze kleiner. Er komt dan minder lucht tussen. Wat wel een downside is, is dat er eerder kreukels ontstaan met deze manier.

Lezen?

Wil je op je reis graag een of meerdere boeken lezen? Neem dan geen boeken mee, maar een e-reader. Boeken nemen veel ruimte in beslag in je rugtas. In plaats van tien boeken kan je één e-reader meenemen die in principe meerdere boeken met zich meedraagt.

Handbagage

Benut je handbagage maximaal, omdat je koffer/backpack meestal een limiet heeft als het het luchtruim ingeladen moet worden. Voor je handbagage zijn de eisen veel minder streng en kan je deze eigenlijk zo zwaar maken als je wilt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *