Europa’s mooiste plekjes op een rijtje

Europa

Europa heeft hele mooie vakantie bestemmingen! Veel mensen denken dat je ver weg op vakantie moet voor de mooiste plekjes. Niks is minder waar. Ook in Europa zijn de mooiste plekjes te vinden. Daarom wil ik jullie daar graag over vertellen. Ik zal eindigen met mijn favoriet. Veel lees plezier!

Europa de mooiste plekjes:

Toscane

Toscane is toch wel een van de prachtige regio’s van Europa. Hierbij zijn de oude steden als Lucca, Siena en Florence natuurlijk belangrijke bezienswaardigheden. Deze regio is het talie van je dromen. De mooie heuvelachtige landschappen met de mooiste boerderijen en wijngaarden. Wat ook echt een hoogte puntje is van een reis naar Toscane is het eten. De authentieke manier van de Italiaanse keuken. De pizza’s en verse pasta’s vind je nergens beter dan hier. Ik heb toen in een mooi vakantiehuis in de bergen gezeten. Dit was echt een aanrader.

Cycladen

Dit Europese eilandengroep is onderdeel van Griekenland. Wanneer je per boot meerdere eilanden wil gaan bezoeken dan is dit de juiste keuze. De meest bekende eilanden in deze groep zijn Mykonos en Santorini. Iedere eiland heeft zijn eigen charme en verschillende bouwstijlen. De typische wit blauwe Griekse kleuren zie je overal terug komen. Van typisch Griekse windmolens tot kerkjes uit de oudheid. De eilandjes staan ook bekend om de gezelligste centrums waar je gezellige eet barretjes vindt. Wanneer je hier bent zoek dan ook eens op internet naar de mooiste stranden van de eilanden.

Noorse Fjorden

Door National Geographic zijn de Noorse Fjorden al meerde malen uitgekozen tot mooiste op aarde. Deze regio is toverachtig door de fabels over trollen en elfjes die hier vandaan komen. Wanneer je hier staat snap je volkomen waar deze verhalen vandaan komen. Ik heb toen de bekende Eagle bend Route gevolgd. Deze route geeft je de mooiste uitzichten over de Fjorden, gletsjers en watervallen.

Plitvic meren

Mijn favoriet van dit lijstje. De Plitvic meren in Kroatie. Is voor mij samen met de Fjorden de mooiste plekjes in Europa. Wanneer je een winter bestemming zoekt zou ik voor de Fjorden kiezen. In de zomer komen de Plitvic meren dan weer het best tot zijn recht. De natuur is dan mooi groen en in bloei. Dit nationale park beschikt over 16 kraak heldere meren. Deze meren liggen op verschillende hoogtes. Deze meren blijven met elkaar verbonden door maar liefst 90 watervallen. Verder is het gebied rijk aan verschillende diersoorten. De vogel liefhebbers kunnen hun geluk niet op. Er zijn maar liefst 140 verschillende vogel soorten geteld in dit gebied.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *