Europa’s mooiste plekjes op een rijtje

Europa

Reizigers zoeken het vaak ver weg. Je zou bijna vergeten dat Europa ook prachtige cultuur en natuur heeft. Hieronder de top 4 van mijn Europese lievelingsplekjes. Ik eindig met mijn favoriet. Veel leesplezier!

Europa de mooiste plekjes:

Toscane

Toscane is toch wel één van de prachtigste regio’s van Europa. Hierbij zijn de oude steden als Lucca, Siena en Florence natuurlijk belangrijke bezienswaardigheden. Deze regio is het Italië van je dromen. De adembenemende heuvelachtige landschappen met de mooiste boerderijen en wijngaarden. Wat ook echt een hoogtepuntje is van een reis naar Toscane, is het eten. De authentieke Italiaanse keuken. De pizza’s en verse pasta’s vind je nergens beter dan hier. Ik verbleef in een mooi vakantiehuis in de bergen. Dit was echt een aanrader.

Cycladen

Deze Europese eilandengroep is onderdeel van Griekenland. Wanneer je per boot meerdere eilanden wil bezoeken, dan is dit de juiste keuze. De meest bekende eilanden in deze groep zijn Mykonos en Santorini. Ieder eiland heeft zijn eigen charme en verschillende bouwstijlen. De typische wit blauwe Griekse kleuren zie je overal terugkomen. Van typisch Griekse windmolens tot kerkjes uit de oudheid. De eilandjes staan ook bekend om de gezellige centrums waar je knusse eetbarretjes vindt. Wanneer je hier bent, zoek dan ook eens op internet naar de mooiste stranden van de eilanden.

Noorse Fjorden

Door National Geographic zijn de Noorse Fjorden al meerdere malen uitgekozen tot de mooiste op aarde. Deze regio is even toverachtig als de fabels over trollen en elfen die hier vandaan komen. Wanneer je hier staat, snap je volkomen waar deze verhalen vandaan komen. Ik heb de bekende Eagle bend Route gevolgd. Deze route geeft je de mooiste uitzichten over de fjorden, gletsjers en watervallen.

Plitvic meren

Mijn favoriet van dit lijstje. De Plitvic meren in Kroatië. Behoren voor mij samen met de Fjorden tot de mooiste plekjes in Europa. Wanneer je een winterbestemming zoekt, zou ik voor de Fjorden kiezen. In de zomer komen de Plitvic meren weer het best tot zijn recht. De natuur is dan groen en volop in bloei. Dit nationale park beschikt over 16 kraakheldere meren. Deze meren liggen op verschillende hoogtes en staan met elkaar in verbinding door maar liefst 90 watervallen. Verder is het gebied rijk aan verschillende diersoorten. De vogelliefhebbers kunnen hun geluk niet op. Er zijn maar liefst 140 verschillende vogelsoorten geteld in dit gebied.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *