Interim-bestuurder bij Insula Dei Huize Kohlmann

insula dei huize kohlmann

Zoals bekendgemaakt op ZorgVisie en Inuladei ben ik interim-bestuurder bij  Insula Dei Huize Kohlmann, een ouderenzorgorganisatie in Arnhem, geworden. Daar volg ik een de vorige bestuurder op die op non-actief is gesteld.

Over Insula Dei Huize Kohlmann

Insula Dei Huize Kohlmann bied een breed pakket aan zorg- en dienstverlening in en vanuit twee locaties, één in de binnenstad en één op een landgoed. De organisatie beantwoordt graag de wensen en behoeften van hun cliënten met de daarbij behorende levensstijl.

Missie

Insula Dei Huize Kohlmann biedt verschillende woonvoorzieningen, hoogwaardige en veilige zorg en een breed scala aan dienstverlening aan ouderen. Dit doet de organisatie vanuit Arnhem-Noord op Landgoed Rennen Enk en de binnenstad. Ook voor ouderen die zelfstandig wonen in de omgeving van onze zorgcentra staat de organisatie klaar. ‘Insula’ sluit aan bij de eigen levenswijze, wensen, behoeften en gewoontes van ouderen. Iedereen is immers uniek. De cliënten van Insula Dei Huize Kohlmann hechten aan een ‘bewuste levensstijl’ die past bij de kernwaarden van de organisatie. Bij de organisatie wordt de ontmoeting tussen mensen, inspiratie en spiritualiteit bevorderd.

Visie

In de zorg- en dienstverlening van Insula Dei Huize Kohlmann gaat het om aandacht. Er wordt omgezien naar de ander: cliënt, mantelzorger, medewerker en vrijwilliger. De vraag en dialoog van hun cliënten tussen alle betrokkenen vormen het uitgangspunt van het handelen en de beleidskeuzen bij Insula Dei Huize Kohlmann.

Met aandacht streeft de organisatie naar verantwoorde zorg- en dienstverlening van hoge kwaliteit.

De organisatie is ervan bewust dat het onder is van een keten van zorgaanbieders, maatschappelijke organisaties, de buurt en de gemeente. De aandacht gaat daarom uit naar intensieve en goede samenwerking met deze partners.

Kernwaarden

Het handelen van de organisatie wordt bijgestuurd door de gezamenlijk geformuleerde en breed gedragen kernwaarden:

  • Ik denk in mensen, niet in grenzen;
  • Ik wil naar de ander luisteren;
  • Ik wil de ander respecteren en waarderen;
  • Ik zie om naar de ander;
  • Ik draag bij aan de spiritualiteit in ons huis;
  • Ik ben bewogen.

Over Karel Verweij

Klik hier om meer te weten over mij, Karel Verweij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *