De leukste sporten van Karel Verweij

Basketbal

Sport is altijd heel leuk om te doen maar ook leuk om naar te kijken. Sport zit vol met passie en plezier. Ik, Karel Verweij, ben zelf ook een groot sportfanaat. Daarom leek het mij leuk om jullie iets te vertellen over mijn favoriete sporten.

Tennis met Karel Verweij

Tennis

Tennis is net zoals vele andere sporten een balsport. Het wordt gespeeld tussen twee enkele spelers of twee paren. Er wordt gebruik gemaakt van een bal van 67mm diameter en het doel is om deze over te spelen naar de helft van de tegenstander.  Het is de bedoeling om de bal zo te slaan zodat de andere speler de bal niet meer terug kan slaan of niet meer over het net heen kan krijgen, binnen de lijnen uiteraard. Het mooie aan deze sport vindt ik de kracht en het uithoudingsvermogen wat je als speler moet hebben. De partij kan soms wel dagen door gaan.  Zelf speel ik af en toe ook nog een balletje tennis met de senioren.

Basketbal

Basketbal

Basketbal is een geweldige sport wat vooral in Amerika immens populair is. Ik, Karel Verweij, ben een keer naar een basketbal wedstrijd in Amerika geweest en het was een prachtige ervaring. De sfeer die er in een stadion hangt is zo goed. Hooligans en vechtpartijen kennen ze niet bij deze sport. Bij deze sport laten zij zien dat ze echt liefde voor het spelletje hebben. Bovendien is het een spelletje waar erg veel gescoord wordt en uitslagen als 1-1 komen hier dus totaal niet voor.

Voetbal

Fabregas en Gerrard in het Arsenal-stadion.
Fabregas en Gerrard in het Arsenal-stadion.

Als man zijnde ben ik natuurlijk ook fan van voetbal. Elke zondag om 7 uur zit ik weer heerlijk klaar voor studiosport, maar ook buitenlandse wedstrijden vind ik erg leuk om te kijken. Ik ga zo nu en dan wel is naar een wedstrijd zowel in de eredivisie als in het buitenland, maar natuurlijk ook het Nederlands elftal. Ik vind het af en toe jammer dat de supporters groepen zo heftig met het spelletje om kunnen gaan, want Karel Verweij is totaal geen hooligan. Maar toch blijft het een prachtige sport.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *