Nepal 2014

nepal 2014

In 2014 ben ik op reis geweest in Nepal. Na jarenlange, politieke onrust is het land nu weer stabiel. Nepal is het land van indrukwekkende berglandschappen (de Mount Everest), rijstterrassen en besneeuwde bergtoppen. De mensen in de kleine dorpjes zijn erg vriendelijk. Ze willen je met alles helpen, iets wat heel erg terugkomt in de Nepalese cultuur.

Kathmandu

Gedurende de reis heb ik natuurlijk een bezoek gebracht aan Kathmandu. De hoofdstad van Nepal is werkelijk een bijzondere ervaring. Het is een waar openluchtmuseum waar menig backpacker een kijkje komt nemen. In de stad zie je allerlei tempels, paleizen, kroegjes en eettentjes. Het is er nooit stil en de stad bruist continu van ambacht en handel. Langs de oevers van de rivier Bagmati worden bij special Ghats (trappen naar de rivier) lijken verbrand. Het is een traditie in de cultuur van Nepal en heel indrukwekkend om mee te maken. In de groene Vallei kun je mooie bergen beklimmen, zwemmen of roeien.

Wilde dieren

Om even weg te zijn uit het bruisende leven van Kathmandu met drukke straten, toeterende auto’s en scootertjes die overal vandaan lijken te komen, heb ik het zuiden van Nepal bezocht. Hier bezocht ik rijstterrassen en maakte ik een tocht door het regenwoud. Het was ook mogelijk om met een olifant door de jungle te trekken. Tijden mijn bezoek aan het Chitwan National Park heb ik veel wilde dieren gespot. Waaronder neushoorns, aapjes en topische vogels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *