Nepal 2014

nepal 2014

In 2014 ben ik op reis geweest naar Nepal. Nadat het jaren lang politiek onrustig was is het daar nu weer rustig. Nepal is een land met indrukwekkende berglandschappen (de Mount Everest), rijstterrassen en mooi besneeuwde bergtoppen. De mensen in de kleine dorpjes zijn er erg vriendelijk. Ze willen je met alles helpen, iets wat heel erg terug komt in de cultuur van Nepal.

 

Kathmandu

Gedurende de reis heb ik natuurlijk een bezoek gebracht aan Kathmandu. De hoofdstad van Nepal is werkelijk een bijzondere ervaring. Het is een waar openluchtmuseum waar menig backpacker een kijkje komt nemen. In de stad zie je allerlei tempels, paleizen, kroegjes en eettentjes. Het is er nooit stil en bruist continu van ambacht en handel. Lang de oevers van de rivier Bagmati worden bij special Ghats lijken verbrand. Het is een traditie in de cultuur van Nepal en heel indrukwekkend om mee te maken. In de groene Vallei kun je mooie bergen beklimmen, zwemmen of roeien.

 

Wilde dieren

Om even weg te zijn uit het bruisende leven van Kathmandu met drukke straten, toeterende auto’s en scootertjes die overal vandaan lijken te komen, ben ik in het zuiden van Nepal geweest. Hier heb ik rijstterrassen bezocht en een bezoek gebracht door het regenwoud. Het was ook mogelijk om met een olifant door de jungle te trekken. Tijden mijn bezoek aan het Chitwan National Park heb ik veel wilde dieren gespot. Waaronder neushoorns, aapjes en topische vogels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *