Over Karel Verweij

Leuk dat je mijn pagina bezoekt. Op deze leest u alle informatie over mij. Ik ben Karel Verweij en ben 61 jaar oud. Ik ben geboren op 2 juni 1955 in Gorinchem. De eigenschap die het meest over mij zegt is behulpzaam. Ik werk graag met mensen en help hen graag. Zowel op persoonlijk als zakelijk vlak.

Scholing

In 1985 ben ik begonnen aan de opleiding Organisatiekunde aan de Universiteit van Amsterdam.

De keuze voor deze opleiding kwam voort uit mijn behulpzaamheid, interesse in economie en psychologie. Ik heb de studie afgerond met de gedachte om mijn behulpzaamheid toe te passen op zakelijk vlak. Gedurende de studie ben ik wijzer geworden over het aansturen van een organisatie maar ook hoe een organisatie in elkaar zit. Hierna wilde ik mij graag verder ontwikkelen en heb ik er een studie achter aan geplakt. In 1992 ben ik de studie Management Consultant gaan volgen aan de Universiteit van Amsterdam. Hier leerde ik hoe ik advies aan organisaties kan geven op het gebied van prestaties of organisatorische problemen.

 

Carrière

Ik, Karel Verweij, begon mijn werkzame carrière in de jaren ’70 toen ik in dienst was. Daar heb ik jarenlang in het ziekenhuis gewerkt bij de eerste hulp. Vanuit hier is mijn liefde voor behulpzaamheid ontstaan. Tevens wilde ik graag in de zorgsector actief blijven en ben daarna als adviseur in de gezondheidszorg gaan werken. In de jaren ’80 besloot ik om over te stappen naar het onderwijs in Rotterdam. Als docent Organisatiekunde wilde ik studenten voorzien van de juiste informatie. Vanaf 1990 tot 2000 ben ik zowel bestuurder als directeur geweest van een adviesbureau. Tot en met 2016 was ik bestuursvoorzitter van Thebe. Op dit moment ben ik werkzaam bij WagenaarHoes. Dit bedrijf ondersteunt bedrijven en overheden bij moeilijke organisatieveranderingen en vraagstukken over strategievorming. Sinds mei 2017 ben ik ook werkzaam als interim manager bij Insula Dei Huize Kohlmann, een ouderenzorgorganisatie in Arnhem.

Karel Verweij