Reisfotografie: 3 tips van Karel Verwey

Reisfotografie-tips2 verwey

Wanneer u even vluchtig naar mijn website kijkt, worden twee zaken vrij snel duidelijk. Ik ga graag op reis en ik heb een passie voor fotografie. Dat mijn hart sneller gaat kloppen van reisfotografie, zal dan ook niet als een verassing komen. Op karel-verwey-fotografie.nl kunt u een aantal voorbeelden zien van mijn reisfoto’s. Ook op mijn Instagram  pagina plaats ik mijn foto’s, maar ook foto’s waar ik inspiratie vandaan haal.

Door het maken van verschillende reizen en foto’s heb ik veel ervaringen opgedaan. Het lijkt mij daarom leuk om u drie tips te geven voor reisfotografie: de Karel Verwey reisfotografietips.

Leer de bevolking kennenportret foto verwey 2

Wanneer u naar een interessante plaats reist, is daar vaak ook een interessante bevolking aanwezig. Een mooie portretfoto is een van mijn favoriete typen reisfoto’s. Een goede portretfoto is echter niet zomaar gemaakt. Vaak lijken de foto’s opgezet en verliezen zij het verhaal dat u wil vertellen. Het is daarom belangrijk om het gesprek met de lokale bevolking aan te gaan en om oprechte interesse te tonen. Wanneer de persoon die u wilt fotograferen zich op zijn gemakt voelt, ontstaan de prachtigste portretten.

Plaats gebouwen of landschappen in perspectiefgroot object karel verwey

Wanneer u op reis bent, is de kans groot dat u van plan bent om mooie landschappen of historische gebouwen wil fotograferen. Het is vaak moeilijk om vast te leggen hoe indrukwekkend deze bezienswaardigheden zijn. Om de nadruk te leggen op de indrukwekkende grootte, kunt u zorgen dat er objecten of personen zichtbaar zijn, waarvan algemeen bekend is hoe groot zij zijn. Door de fietsers of de foto wordt duidelijk hoe groot het landschap is.

Ga opzoek naar kleurFotografie - Curacao verwey

Nederland kan erg grauw en kleurloos zijn. We hebben hier veel bewolkte dagen en in de architectuur passen we weinig felle kleuren toe. Op reis komt u al snel op zonovergoten en kleurrijke plaatsen. Het is interessant om op zoek te gaan naar kleuren die thuis minder vaak voorkomen. Er is dan in een oogopslag te zien dat de foto ergens anders ter wereld gemaakt is. Met een beetje hulp van de zon is het mogelijk om de mooiste reisfoto’s te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *