Reisfotografie: 3 tips

Reisfotografie-tips2 verwey

Op verre reisbestemmingen lijkt alles anders, mooier en groter. Laat dit dan ook in je foto’s terugkomen. Vanuit eigen ervaring kan ik je drie tips geven voor reisfotografie.

Leer de bevolking kennenportret foto verwey 2

Wanneer je naar een interessante plaats reist, is daar natuurlijk ook een lokale bevolking aanwezig. Een mooie portretfoto behoort tot mijn favoriete type reisfoto’s. Een goed portret is echter niet zomaar gemaakt. Vaak lijken de foto’s in scene gezet en verliezen zij het verhaal dat je wil vertellen. Het is daarom belangrijk om het gesprek met de lokale bevolking aan te gaan en om oprechte interesse te tonen. Wanneer de persoon die je wil fotograferen zich op zijn gemak voelt, ontstaan de prachtigste portretten.

Plaats gebouwen of landschappen in perspectiefgroot object karel verwey

Wanneer je op reis bent, is de kans groot dat je mooie landschappen of historische gebouwen wil fotograferen. Het is vaak moeilijk om vast te leggen hoe indrukwekkend deze bezienswaardigheden zijn. Om de nadruk te leggen op de indrukwekkende grootte, kun je zorgen dat er objecten of personen zichtbaar zijn, waarvan algemeen bekend is hoe groot deze zijn. Door de fietsers op de foto wordt duidelijk hoe groot het landschap is.

Ga opzoek naar kleurFotografie - Curacao verwey

Nederland kan erg grauw en kleurloos zijn. We hebben hier veel bewolkte dagen en in de architectuur passen we weinig felle kleuren toe. Op reis kom je al snel op zonovergoten en kleurrijke plaatsen. Het is interessant om op zoek te gaan naar kleuren die thuis minder vaak voorkomen. Er is dan in een oogopslag te zien dat je de foto ergens anders ter wereld gemaakt hebt. Met een beetje hulp van de zon is het mogelijk om de mooiste reisfoto’s te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *