Sporten: 4 tips om vol te houden

sporten

Vind je ook dat je meer moet sporten? Maar hou je het niet vol? Zelf probeer ik meer dan één keer per week naar de sportschool te gaan. Dit hou ik al een aantal jaar vol. Veel mensen vinden dat ze meer moeten sporten, maar doen dit niet. Als de mensen dan beginnen, houden ze het vaak maar kort vol. Graag wil ik met je delen hoe het mij gelukt is.

Sporten maak het een gewoonte

Om te beginnen, maak er een gewoonte van! Denk in dit geval even aan jezelf. Als je op dit moment al vaker sport, hou dit dan vol en maak er een routine van. Wanneer het een keer tegen zit, wees dan sterk en zet even door. Blijf jezelf motiveren.

Als tweede is het belangrijk om jezelf op vaste momenten te dwingen om naar de sportschool te gaan. Wanneer je gaat, ben je al op driekwart. Dan hoef je alleen nog maar wat doen en dat gaat erg gemakkelijk als je er toch eenmaal bent.

Als derde tip is het belangrijk om met jezelf vaste dagen af te spreken. Dit moet je gewoon vasthouden, want het is belangrijk de serie niet te verbreken. Bouw je setjes op. Als je dan eenmaal een week niet gaat moet je weer helemaal opnieuw beginnen. Als je de serie lang vasthoudt, motiveert dat om meer uit je lichaam te halen.

Maak het sporten leuk. Naar de sportschool gaan, is geen stomme activiteit. Voor de een werkt bijvoorbeeld het luisteren van muziek tijdens het sporten ontspannend. Voor sommigen werkt dat averechts, probeer dan eens je telefoon in je kluis te leggen. De prikkels van je telefoon kunnen ten koste van de arbeid gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *