sporten: lees hier mijn tips

sporten

Ik hou zelf van sporten. Ik probeer meer dan één keer per week naar de sportschool te gaan. Dit hou ik al een aantal jaar vol. Veel mensen vinden dat ze meer moeten sporten maar doen dit niet. Als de mensen dan beginnen houden ze het vaak maar kort voor, omdat ze het moeilijk vinden om vast te houden. Omdat ik het wel al een aantal jaar vol hou wil ik je graag in deze blog vertellen hoe ik dat doe en ik geef je hierbij een aantal tips.

Sporten maak het een gewoonte

Om te beginnen, maak er een gewoonte van! Denk in dit geval even aan jezelf en niet aan andere. Als je op dit moment al vaker sport, hou dit dan vol en maak er een routine van. Wanneer het een keer tegen zit wees dan sterk en zet even door en blijf je zelf motiveren.

Als tweede is het belangrijk om jezelf op de vasten momenten te dwingen om naar de sportschool te gaan. Wanneer je namelijk gaat dan ben je al op driekwart. Dan hoef je alleen nog maar wat doen en dat gaat al erg makkelijk als je eenmaal in die omgeving bent.

Als derde tip is het belangrijk om met jezelf vaste dagen af te spreken. Dit moet je gewoon kunnen vast houden, want het is belangrijk de serie niet te verbreken. Bouw op in je setjes. Als je dan eenmaal een week niet gaat moet je weer helemaal opnieuw beginnen. Als de serie lang wordt vast gehouden motiveert dat ook om meer uit je lichaam te halen.

Maak het sporten leuk. Naar de sportschool gaan is geen stomme activiteit. Voor de ene werk bijvoorbeeld het luisteren van muziek tijdens het sporten ontspannend. Voor sommige werk dat averechts, probeer dan eens je telefoon in je kluis te leggen. De prikkels die je van je telefoon krijgt kunnen ten kosten van de arbeid gaan.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *